donderdag 20 juni 2013

Wat is de overeenkomst tussen een stofzuiger en een woning verkopen?

Verkoop je huis sneller met het "marktplaats model

Een huis verkopen is in deze tijden lastiger dan ooit. Vroeger was een bord in de tuin genoeg  Nu moet er meer gebeuren en daar kan je er, naast de inspanningen van de makelaar, zelf ook veel aan doen.

OpenHuizenLink gebruiken als Marktplaats
Verkoop je huis met het idee van Marktplaats
Vergelijk het maar met je acties die je zelf doet als je een stofzuiger wilt verkopen via Marktplaats.

1: Je hebt besloten een nieuwe stofzuiger te kopen en denkt ook gelijk dat de oude wel wegkan. Maar niet in de vuilnisbak, maar verkopen via marktplaats. Maar niet eerst je oude schoenen weggooien voordat je een nieuwe hebt. Dus eerst oude huis verkopen......

2: Je maakt een foto van de stofzuiger en je vraagt binnen je gezin wat de stofzuiger in hun ogen waard is (of je kijkt bij concurrerende huizen/stofzuiger op internet) en zet hem op marktplaats voor het bedrag waar jij je fijn bij voelt. En nu even kijken of er interesse is.

3: Vanuit de kijkcijfers naar je stofzuiger zie je dat hij intrek is, maar men doet geen bod. Lijkt wel net als bij je huis toch? Veel hits op je woning via internet, maar geen bezichtigingen. Is het wel werkelijke interesse?

4: Mmmmm denk je. Zal eens even kijken hoe de concurrentie op marktplaats staat. Je ziet mooiere fotos's van stofzuigers en ook dat ze de handleiding nog hebben. Maar ook zie je dat ze een lagere prijs hebben en wel biedingen die zelfs al hoger zijn dan de vanaf prijs.

5 Eerst maar even de presentatie beter dus. Nieuwe foto's en gelijk ook maar een wat lagere prijs. En ja hoor, de eerste bieding is binnen en je bent zelfs al een keer gebeld :-)

Je ziet dat er veel gelijkenis zit in de verkoop van een product op marktplaats en je woning verkopen in deze tijden. Je moet ZELF als verkoper veel actiever aan de slag met je te koop staande woning.
 
Een manier om de interesse in je woning zien, zijn natuurlijk de hits op Funda of andere woningsites. Maar de werkelijke interesse meet je pas bij een BEZICHTIGING tijdens een Open Huis of zoals bij marktplaats een bieding.


Ga op zoek naar de trigger die potentiƫle kopers oppakken zodat je bezichtigingen krijgt en ga hiermee weer aan de slag als er juist niemand komt (niemand komt opdagen bij je Open Huis). Ga aan de slag met zowel de presentatie (foto's - inrichting) en promotie (advertentie, vertel het je vrienden - social media). Of uiteindelijk ook in overleg met je makelaar over de prijs.

Succes met de verkoop en als er vragen zijn dan kan je altijd mailen naar OpenHuisCoach@OpenHuizenLink.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten