maandag 5 augustus 2013

De top 5 van de psychologie van een Open Huis….wist je dat?


De psychologie van een Open Huis...positiviteit is de sleutel!
Open Huis houden is een onderschat item binnen de woningmarkt en dan specifiek ten aanzien van het sneller verkopen van een woning. Veel partijen zijn namelijk in positieve zin actief en passief betrokken bij een Open Huis. Elke partij ervaart een Open Huis vanuit zijn oogpunt, maar wist je dat…….
 


1….Een verkoper niet desperate is om zijn huis te verkopen als deze zelf Open Huis houdt, maar juist aangeeft dat zijn huis de moeite waard is en de concurrentie graag aan wil met de andere huizen in zijn categorie. Kopers kunnen zonder afspraak met de makelaar even kijken. Geheel vrijblijvend. Daarom houden verkopers Open Huis.

2…..Kopers weer spontaan verliefd kunnen worden op een huis. Zelf kijk ik ook nog regelmatig naar huizen en laatst vond ik er één wel heel leuk. Ik ga nu niet kijken, maar als er Open Huis zou zijn en ik vind het een leuk huis…wie weet ga ik de sprong wel wagen. Dus verkopers….

3….Makelaars wel houden van een Open Huis tijdens de Open Huizen Dag. Ze verdienen er geld aan en 2x per jaar ervaren ze dat Open Huis houden werkt. Ook de recente Open Huizen Dag op 6 april 2013 heeft dit aangetoond. Quote van de NVM: Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die in april 2013 meededen aan de NVM Open Huizen Dag, er binnen drie maanden 15,6% is verkocht (of verkocht onder voorbehoud). Dit t.o.v. 7,9 % die niet meededen.” Waarom dan niet vaker Open Huis houden?

De psychologie van het ZELF vaker Open Huis houden via bijvoorbeeld www.OpenHuizenLink.nl geeft makelaars ook extra aandacht voor je woning. Wij horen van deelnemers dat makelaars harder gaan lopen als hun woningen meedoen met OpenHuizenLink. Positief toch, verkoop je mogelijk nog sneller je woning.

4….Je vrienden en vriendinnen op social media ook zien dat je Open Huis houdt en dat het een leuke activiteit is die ze best wel willen delen op Twitter en Facebook. Het is minder statisch dan dat je zegt dat je woning gewoon te koop staat! En wie weet is een vriend of vriendin van hen wel juist op zoek….en vallen ze met het bericht over jouw woning met hun neus in de boter.

5….WIM bestaat en je kan helpen met de promotie en presentatie van je woning in samenwerking met de OpenHuisCoach.  Ik hoor je denken, WIM? Ja WIM, de Woning Interesse Meter van OpenHuizenlink. Open Huis houden zelf is namelijk ook een meetinstrument. Natuurlijk meet je of er interesse is in je woning met het aantal hits op Funda, Jaap.nl, OpenHuizenLink etc. Maar als je veel hits hebt en er komt geen bezichtiging uit, dan is er wat aan de hand met je te koop staande woning. Mogelijk zijn je eerste foto’s mooi, maar daarna……. En komt er niemand op je Open Huis dan zou er ook géén belletje gedaan zijn naar je makelaar.
Dus Open Huis meet de interesse in je woning. Benieuwd hoe WIM werkt, klik hier en ervaar hoe je met zijn uitslag zelf of met een OpenHuisCoach aan de slag kunt om je woning beter te promoten en te presenteren.


Je merkt dat op veel manieren er meer activiteit en energie ontstaat rond het verkopen van je woning met behulp van een Open Huis. Hierdoor zijn alle partijen POSITIEF bezig met je woning en dat is de sleutel tot een snellere verkoop!

Nog geen ervaring hiermee? Ga dan laagdrempelig aan de slag voor 1, 3 of 6 maanden via OpenHuizenLink en ervaar het zelf. We horen graag ook jouw bevindingen hier onder deze blog.

Succes met de verkoop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten